Skapa din drömkarriär och ta steget in i online handeln

I dagens digitala värld är det viktigt att vara följsam, proaktiv och förutseende för att nå framgång på arbetsmarknaden. Under de senaste åren har e-handeln tagit en stor del av den traditionella butikshandeln och väntas fortsätta växa i kommande år. Enorma möjligheter skapas för att arbeta inom digital handel oavsett om det är inom marknadsföring, försäljning, kundservice eller teknik.

Nyckelfunktioner i mobila POS-system

Point of Sales, även kallade mobile pos system, hanterar betalningar och order direkt från mobila enheter såsom smartphones och surfplattor. Dessa är oerhört användbara för din onlinehandel eftersom de erbjuder en mängd olika smarta funktioner.

 • Snabba, enkla och säkra betalningar
 • Kundregister och segmentering
 • Lagerhantering och kontroll
 • Riktade marknadsföringskampanjer
 • Företagsinsikter och rapportering

Ökad flexibilitet, förbättrad kundupplevelse och ökad effektivitet samt produktivitet. Mobila POS-system är alltmer förekommande i modern handel och det med goda skäl.

Bygga en online-närvaro

Att bygga en stark online-närvaro är avgörande för att bygga upp ditt varumärke och för att driva trafik till din E-handelsbutik.

 1. Skapa en professionell webbplats – Din webbplats är ditt företagshem, se till att den ser attraktiv och funktionell ut. Använd enkla men kraftfulla designelement och ett innehåll som engagerar och är tydligt för dina besökare.
 2. Använd sökmotoroptimering (SEO) – Förstå och implementera SEO-taktik för att höja din webbplats rankning på sökmotorer och därmed öka trafiken till din sida.
 3. Marknadsföring – Det är viktigt att synas. På sociala medier, nyhetsbrev via e-post, via webbplatsen eller blogg. Använd sponsrade inlägg och annonser för att nå en ännu större publik. Välj plattformar efter din målgrupp och skräddarsy och anpassa dina inlägg, bilder och videoklipp på ett effektivt sätt.

Innan du börjar med din marknadsföring är det viktigt att ha en tydlig bild av vem du vill nå och vad du erbjuder. Sociala medier är en kraftfull plattform för att sprida budskap.

Välja rätt plattform

Det finns många E-handelsplattformar tillgängliga och valet kan vara klurigt. Kontrollera följande faktorer när du gör ditt val:

 1. Funktioner och skalbarhet – Plattformen bör ha de funktioner du behöver för att bygga och skala ditt företag utan problem.
 2. Prissättning – Jämför prissättning och abonnemangsplaner för att se till att plattformen passar din budget.
 3. Anpassning och integration – Se till att plattformen kan anpassas och integreras med externa verktyg och tjänster som du behöver.

Färdigheter och egenskaper för framgång

För att lyckas inom e-handel krävs det både tekniska och mjuka färdigheter. Några exempel är digital marknadsföring, sökmotoroptimering (SEO), webbdesign, dataanalys, kundbemötande och projektledning. Det finns oändliga möjligheter på nätet, såsom en mängd olika webbkurser, forum för kompetensutveckling och andra viktiga kanaler. Genom att samla på dig värdefulla kunskaper och kompetenser kan du göra dig själv eftertraktad bland arbetsgivare och öka dina chanser för framgång och karriärutveckling.