Guide för dig som behöver naprapatbehandling i Sollentuna

Målet med en naprapatisk behandling är att förbättra kroppens förmåga att läka. Det används ofta för att behandla smärta i samband med sportskador, migrän, ischias och utbuktande diskar. Naprapati kan användas för att behandla nack- och ryggsmärtor, men det kan också hjälpa mot andra typer av sportskador som tennisarmbåge eller stukningar. För dig som behöver en naprapatbehandling i Sollentuna och vill veta mer om naprapatisk behandling, läs vår guide om detta.

Vad innebär naprapati?

Naprapati och naprapatisk behandling syftar till att korrigera din bindväv som används för att stabilisera och binda ihop din kropp. Dessa vävnader inkluderar brosk, ben, senor, ligament och mer. Med tiden kan de bli täta eller obalanserade. Naprapatisk behandling kan hjälpa till att lindra smärta och obehag genom manuell manipulation.

Nyare former av terapi är inte beroende av droger eller kirurgi för att behandla smärta. De är billigare och effektivare än traditionella terapiformer. Dessa terapier behandlar grundorsaken till smärta, till skillnad från traditionella metoder som endast behandlar symptomen. Naprapatisk behandling jämförs ofta med myofascial frisättningsterapi, men de delar bara några få likheter. Naprapati är en mer omfattande terapi än myofascial frisättning.

Lindrar naprapatisk behandling smärta?

Syftet med naprapati är att lindra smärta i leder och andra mjukdelar. I kliniska prövningar upplevde försökspersoner som fick naprapatisk behandling betydande förbättringar i smärtintensitet och återhämtning. Försökspersoner med ryggsmärtor rapporterade också minskad morgonstelhet och ökat rörelseomfång. Objektiva markörer för smärta förbättrades också.

Naprapatisk terapi kan hjälpa till med en mängd olika tillstånd, inklusive led- och ryggsmärtor, migrän, fall och huvudvärk. Det skiljer sig från andra behandlingsmetoder i sin inställning till smärtbehandling.

En naprapat studerar varje patient som en unik individ och skapar en personlig behandlingsplan. Tekniker kan innefatta akupunktur, ledmobilisering, stretching, massage och näringsrådgivning. Naprapater kommer att använda dessa tekniker för att identifiera orsaken till dina symtom.

Vilken roll spelar kosten i naprapati?

Om du äter en kost rik på bearbetad mat, socker och ohälsosamma fetter, är det mer sannolikt att du upplever ledvärk när du blir äldre och ditt tillstånd kan till och med förvärras med tiden om du fortsätter att äta dåligt balanserad mat.

En naprapat kommer att ställa frågor om en patients livsstil för att identifiera potentiella problem. Till exempel kan de fråga om din kost och hur din fysiska aktivitet ser ut. Antiinflammatoriska livsmedel och övningar kan hjälpa till att minska ledvärk på lång sikt. Om du kombinerar stretching och rehabiliteringstekniker med detta tillvägagångssätt kan du få ett större rörelseomfång, hålla dina leder flexibla och minska risken för skador.

Varför besöka en naprapat i Sollentuna?

Att boka in en naprapatbehandling i Sollentuna kan vara en god idé om det är så att du har smärta i muskler eller leder. Du kan få hjälp om du känner av smärta, stelhet eller om det är så att du har en nedsatt funktion i din kropp. Dessa saker kan återställas på ett bra sätt genom olika manuella metoder samt med hjälp av rehabilitering. Alla behandlingar anpassas efter varje individ och vad de behöver.