Ljus avföring 1177

Lever, galla och bukspottkörtel – 1177

Mage och tarm. Lever, galla och bukspottkörtel. Här kan du läsa om symtom och behandling vid sjukdomar i levern, gallan eller i bukspottskörteln.

Här kan du läsa om symtom och behandling vid sjukdomar i levern, gallan eller i bukspottskörteln. Det finns också information om när och var du ska söka vård.

Levercirros – skrumplever – 1177

29 mars 2022 — Avföringen blir ljusare. Huden kliar. Så småningom kan du få fler symtom: Magen, fötterna och vaderna svullnar upp. Du kräks blod.

Levercirros är när levern är skadad. De första symtomen kan vara svåra att lägga märke till.

Mage och tarm – 1177

Diarré, förstoppning och blod i avföringen. Har du eller ditt barn blod i bajset? · Fetma. Här kan du läsa om övervikt och fetma hos vuxna och barn. · Infektioner …

Gallsten – 1177

Symtom vid gallsten · Du får ont på ett skärande eller krampartat sätt under revbenen på höger sida. · Det kan göra ont högt upp i magen vid mellangärdet.

Gallsten kan göra väldigt ont men är oftast ofarligt.

Avföringsinkontinens – 1177

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra …

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra, men ibland kan en behandling eller en operation behövas. Att ha avföringsinkontinens är vanligare än vad många tror.

Diarré, förstoppning och blod i avföringen – 1177

Har du eller ditt barn blod i bajset? Är bajset lösare eller hårdare än vanligt? Här kan du läsa vad det kan bero på och när du ska söka vård.

IBS – känslig tarm – 1177

Du har svart eller blodigt bajs. Om det är stängt, sök vård på en akutmottagning. Ring 112 om du har ont i magen och samtidigt är yr, matt, svimmar eller känner …

IBS innebär att det är en störning i hur tarmen arbetar och dess känsel. Vid IBS har du ont i magen och diarré eller förstoppning. Symtomen kan ibland vara väldigt besvärliga, men ofta går det att minska dem genom att undvika viss mat eller genom att använda receptfria läkemedel.

Blod i avföringen hos vuxna – 1177

26 okt. 2021 — Blodet kan se olika ut. Blod i eller på avföringen kan visa sig på följande sätt: Det kan vara ljusrött och vara utanpå avföringen. Det kan …

Att ha blod i avföringen kan ha olika orsaker. Det beror oftast på hemorrojder eller en spricka i ändtarmsöppningen. Besvären går ofta över av sig själv. Men om blödningarna beror på en sjukdom behöver du få behandling.

Bukspottkörtelcancer – 1177

Ett vanligt tidigt symtom på bukspottkörtelcancer är gulsot. Här är några typiska tecken på gulsot: Urinen blir mörkare. Ögonvitorna och huden blir gul. Det kan …

Cancer i bukspottkörteln är ovanligt. De flesta som får sjukdomen är över 70 år. Symtomen är ofta otydliga och kan vara desamma som vid många andra sjukdomar.

Keywords: ljus avföring 1177, gul avföring 1177, bilirubin 1177, ikterus 1177, vit avföring vuxen 1177, levern 1177, leversjukdomar 1177, ont i levern 1177, leverinflammation 1177, inflammation i levern 1177, vit avföring 1177